Tweede dag New York
We beginnen weer met een ontbijt bij Mac Donald's. Buiten blijkt het pijpenstelen te regenen. De parapluverkopers doen goede zaken. Wij kopen er ook twee. De rest hult zich in noodregenjassen en poncho’s. Alleen Max weigert in zo’n lelijk geval gezien te worden.
Gewapend tegen de regen gaan we naar Central Park. Hier zien we veel eekhoorntjes lopen en in bomen klimmen. Onderweg zien we een parkopzichter die ons uitlegt hoe het park in elkaar zit en ons een paar plattegronden geeft van Central Park. Het eerst gaan we naar de Bethesda fontein die aan een meer ligt en in een antieke stijl gebouwd is. Daarna lopen we door naar de Bow Bridge en vervolgens naar Strawberry Fields, het monument ter herdenking aan de moord op John Lennon. Het begint iets minder hard te regenen als we bij het American Museum of Natural History aankomen. Simon wil hier toch wel heel graag naar binnen en daarom nemen we de lange rij maar voor lief. De rij beweegt wel tamelijk snel. Erik en Bernard onderhandelen over de toegangsprijs en weten er toch twintig dollar van af te praten. We bekijken achtereenvolgens de verschillende leefgebieden van de mens, de meteoren, mineralen en de dinosauriërs. Het is een heel mooi museum al is het misschien wat minder interactief als de musea in Nederland. Het is intussen wel zo laat geworden dat we de rest van Central Park voor een volgende keer moeten bewaren en met de metro naar het Empire State Building vertrekken. Daar aangekomen blijkt dat er een zicht van nul procent is. Ons wordt ten sterkste afgeraden onze kaartjes te gelde te maken. Ze blijven nog twee jaar geldig. Simon heeft tijdens dat lopen pijn aan een voet gekregen en dat zijn favoriete ESB nu met de punt in de wolken zit, geeft hem de genadeslag. Hij vindt het genoeg voor vandaag en wil zelfs niet meer naar Grand Central Terminal. Toch hebben we de mooie hal nog bekeken en daarna zijn Bernard, David en Simon met de metro naar het hotel gegaan. De rest is lopend teruggegaan. We hebben de avond afgesloten met eten bij Applebees, waar Max tot zijn grote genoegen door de kittige serveester 'sweetie' werd genoemd. Morgen moeten we al om 4.45 uur klaarstaan voor het vervoer naar het vliegveld.