WASETurkije.reismee.nl

San Diego

Na een redelijk goed ontbijtje bij de pool van het Best Western in Palm Springs reden we naar San Diego. Het was geen lange rit, we waren er even na twaalven. Na onze ervaringen in Flagstaff met de Days Inn waren we bang dat dit een probleem zou worden, maar gelukkig was de baliedame heel aardig. We konden helaas nog niet in de kamers, maar ze verzekerde ons dat we kamers op de begane grond zouden krijgen, we zouden een koelkastje hebben en we konden (een deel) van onze bagage bij hen achter laten. Alice was wat argwanend na Flagstaff, maar gelukkig bleek haar achterdocht ongegrond.

De Days Inn in San Diego beschikt zelfs over een gratis shuttle naar Seaworld, waar we graag gebruik van wilden maken. We konden mee met die van twee uur en besloten daarvoor nog in de buurt te gaan lunchen. Het werd een hartstikke lekkere Griek die heel royale porties serveerde. De gyros, pita's en de mousaka gingen er goed in bij iedereen. Alleen David had nog steeds geen genoeg van de burgers en hij bestelde dus het enige niét Griekse op de kaart. Wat ook heerlijk was, was dat het in San Diego, ondanks dat we nu superdicht bij de Mexicaanse grens zitten, gewoon lekker zomerweer is.Waarschijnlijk komt het omdat we nu aan de kust zitten.

Na de lunch bracht een heel aardige shuttledriver ons naar Seaworld, op ongeveer 4 kilometer van ons hotel. We zagen allereerst een show met huisdieren, wat werkelijk heel grappig was. Honden, katten, en papegaai, ganzen, duiven en zelfs een varkentje vertoonden hun kunsten. De honden begonnen overigens met een parcourtje dat erg veel deed denken aan de baan bij Dog4U, de hondenschool van Stella. Überhaupt waren wij unaniem van mening dat Stella zonder meer aan een dergelijke show mee had kunnen doen.

Veder zagen we shows met dolfijnen, zeeleeuwen en een otter en natuurlijk Shamu, de orka. Hoogetpunt van de shows waren vooral het natspetteren van de dieren van het publiek en het hoog uit het water opduiken. Alles werd begeleid met indringende muziek. Wat ook wel intrigerend was, was dat de show van Shamu begon met het verzoek aan alle militairen in het publiek om op te staan. Dat waren er best nog veel. Daarna werden wij verozht om voor hen te applaudiseren voor hun dappere werk dat voor vrijheid in de werled zorgt, aldus de presentator.

Omdat we pas om half tien weer zouden worden opgehaald door de shuttle en het tochneit zo heel druk was in het park, hebben we bijna alles kunnen zien. We hebben een tocht in een helicoptersimulator gemaakt over de Noordpool en de zijn in twee waterattracties geweest waarin je in een bootje ofwel over een soort achtbaan ging ofwel over een wildwaterbaan. Vooral in die laatste werden we erg nat, niet vanwege de attractie zelf, maar doordat we door andere delnemers, die voor een luttele 25 dollarcent de beschikking konden krigjen over een waterkanon, tijdens de tocht werden natgespoten. Uiteraard hebben Max en Simon wraak genomen en na afloop zelf ook mensen nat gespoten.Brigitte en David hebben dit spektakel overignes neit mee gemaakt: David wilde heel graag nog een keer de roggen aaien.

OM half ten werden we terug gereden naar het hotel door weer een aardige, dit keer in Portugal geboren chauffeur. Hij komt van het op één na grootste eiland van de Azoren (Pika?) met daarop een vulkaan en demogelijkheid om walvissen te zien zwemmen. Hij kon er zo boeiend over vertellen dat we zin kregen om daar naar toe op vakantie te gaan!

Bij aankomst in het hotel laadden we snel de bus uit, tikten nog een stukje en zetten nog wat foto's op de site (helaas viel het internet steeds uit) en doken we vrijlaat de bedden in.