Las Vegas
Vanochtend konden we lekker een beetje rustig aan doen, we hebben immers twee nachten in het Desert Rose Resort. David en Simon hebben lekker uitgeslapen, maar hebben daardoor niet van hotelontbijt kunnen genieten, dat om 9.30 uur al werd opgeruimd. Veel gemist hebben ze echter niet, er waren noch wafels noch pancakes. Nadat de kleine jongens ontbeten haden met de spulletjes die we nog bij ons hadden, togen we naar de hotels die het dichtst bij het onze lagen.
We begonnen met het Luxor, een heel hotel helemaal in de stijl van het oude Egypte, compleet met sfinxen, farao's etc. etc. In het hotel was ook een tentoonstelling van de Titanic, niet erg passend in de entourage, maar wel erg leuk voor Simon. Om de tentoonstelling te bekijken hadden we geen tijd (en het was bovendien te duur) maar in de giftshop waren wel allemaal interessante dingen te zien. Simon ontdekte er een droomwens van hem: een zakhorloge in de stijl van het begin van de vorige eeuw. Dat wilde hij al heel lang! Hij heeft het van oma Alice gekregen; oh, wat hadden wij een blij jongetje!
Vervolgens gingen we binnendoor verder naar het hotel Excalibur (ridderstijl), naar New York New York (hé, waren we daar al niet eerder deze vakantie?) en tot slot naar het MGM Grand. In dit laatste hotel is een soort van regenwoud nagemaakt en zijn er ook échte, levende leeuwen. Leeuwen slapen echter 18 tot 20 uur per dag, wat helaas ook het geval was toen wij er waren. In de hotels vind je naast al die nagemaakte pracht en praal natuurlijk ook veel gokmachines en speeltafels. Daar mochten we echter met de jongens niet komen (Simon staat illegaal op de foto met een fruitmachine), daar moet je 21 jaar oud voor zijn.
Vervolgens gingen we terug naar het hotel, waar Erik en Bernard eieren met spek bakten in onze eigen keukens. Daarna vertrok een deel naar het hotelzwembad (David, Simon en Brigitte) en een deel naar wederom de outlet (Alice, Erik, Berand en Max). Kleding en schoenen zijn hier echt idioot goedkoop: merk T-shirts (Adidas en Nike) kosten zo'n € 7,- per stuk, merksportschoenen tussen de € 30,- en € 40,- en voor een paar euro meer heb je de stevige hikingboots die Erik en Bernard hebben gekocht. We hebben twee grote reistassen gekocht om al die spullen in te vervoeren. Het winkelgezelschap was pas erg laat terug van het shoppen: er stond een grote file op de Strip. Überhaupt is het, ondanks de hitte, idioot druk in Las Vegas, ook 's morgens al.
Na het avondeten (door Brigitte in de supersonische keuken bereidde zalm, worteltjes en aardappelpuree), gingen we naar de hotels die wat verder weg laten. We zetten de auto op een parkeerplaats bij een winkel en begonnen met het Bellagio, waar net de voorstelling met de spuitende fonteinen begon. Dat was zó prachtig. Het water spuit, soms gigantisch hoog, op de muziek van Celine Dione. David wilde het filmen en was erg teleurgesteld dat voor het einde van het stuk het bandje in de camera op was. Vervolgens liepen we, weer binnendoor naar het Ceasars Palace, een hotel in Romeinse stijl. Ook helemaal geweldig, o.a. met de Trevifontein helemaal levensgroot nagebouwd. Het is wel een beetje irritant dat je om er te komen eerst door ellenlange zalen met gokautomaten moet lopen. Ze hopen dat je onderweg naar het moois ergens zult zwichten en toch een gokje zult wagen. We hadden er inmiddels dus al een behoorlijk pittige wandeling op zitten.
Daarna stapten we weer in de auto om naar het Venetian te rijden. We parkeerden in de parkeergarage van een hotel in piratenstijl er vlak bij en namen daar eventjes een frappucino (ijskoffie) bij Starbucks. Vervolgens moesten we ons een weg banen tussen een grote mensenmassa die van een voorstelling terug kwam. Dat was wel even spannend, gelukkig raakten we niemand kwijt. Het Venetian was het echter beslist waard. Wat een prachtig hotel! Alles is er zoals in Venetië: de straatverlichting, de terrasjes, de grachten en zelfs gondels erin. De grande finale werd gevormd door het San Marcoplein: super, super, super! Alleen de duiven ontbraken.
Wat ons opviel was dat het er krioelde van de dik opgemaakte Amerikaans meisjes in strakke, korte, glanzende jurkjes, met lang, goed gestyled haar en hele, hele, hele hoge hakken. Het was niet helemaal duidelijk wat dit nu waren: meisjes die gezellig een avondje uit waren met elkaar of ..........? Een groepje van deze dames vroeg aan Max: 'Will you take our picture, sweetie?'. Max heeft veel belangstelling van de vrouwen hier. We denken dat dit komt door zijn nieuwe kapsel: de spikes. Ze zijn wel een beetje moeilijk in stand te houden met deze warmte. In de loop van de dag veranderen de stekels, ondanks dat Max de extra sterke gel van Erik gebruikt (Erik heeft zijn haar gemillimeterd en het toch niet meer nodig) in een borstelkop. Max zet dan maar zijn petje op, wat hem overigens ook goed staat.
Inmiddels was het al 23.00 uur en was vooral Simon erg moe. We besloten dan ook de Stratospere (een toren waar je prachtig uitzicht hebt over de stad) te laten voor wat ie was. Wel erg jammer. Behalve Erik, die achter bleef om nog wat foto's te maken, stapte het gezelschap weer in de bus en reden we naar het hotel voor onze laatste nacht in Las Vegas.